Dünyanın en kapsamlı çocuk ve gençlik sanat organizasyonu 6. Uluslararası İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali, 62.350 izleyici tarafından takip edildi. 20 Nisan-22 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen bienal, 8 ülkeden, yurt içinden de 35 ilden, 438 kurum ve okuldan 5.391 çocuk ve gencin sanat projelerine ev sahipliği yaptı. Çocuk ve gençleri 133 ünlü sanatçıyla buluşturan bienalde 100’ün üzerinde atölye, söyleşi, konser ve etkinlik gerçekleşti.
20 Nisan’da MKM Beşiktaş Çağdaş’ta düzenlenen açılış töreniyle başlayan Uluslararası 6. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali, 22 Mayıs Pazar günü sona erdi. Bu yılki konsepti ‘buluşma noktası’ olduğu ve çocuk ve gençler eserlerin, performanslarını sergilediği bienal, yoğun ziyaretçi ilgisine de sahne oldu. 32 gün boyunca İstanbul’un dört farklı mekanında, alanında 133 uzman ünlü sanatçı ve eğitimcinin liderliğinde 104 atölye, 18 performans, 16 söyleşi, 72 konsere, dinleti gerçekleşti. Bienal, 8 ülkenden, Türkiye’den 35 ilden, 438 kurum ve okuldan, 5 bin 391 çocuk ve gencin sanat projelerine ev sahipliği yaparken, tüm etkinliler 62.350 izleyici tarafından takip edildi.
2010 yılından bu yana 31 ülkeden katılımın olduğu 6. İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali, MKM Beşiktaş Çağdaş, Şehir Hatları Vapurları, Beşiktaş Barbaros Meydanı, Kadıköy İskele Meydanlarında düzenlenen etkinliklere sahne oldu. Bienalin küratörlüğünü akademisyen sanat tarihçisi Fırat Arapoğlu ile birlikte 5. sınıfta öğrenim gören Sinan Ersen yaptı.
MOZART ÖDÜLLÜ ALİ İHSAN’IN İLK HALK KONSERİ
Bienal’in sahne sürprizleri arasında 13 yaşındayken Almanya’da Mozart ödülünü alan ilk yabancı olan Ali İnsan yer aldı. 2006 doğumlu Ali İnsan, bienal etkinlikleri kapsamında Kadıköy meydanında halka açık ilk konserini verdi. Konser öncesi Bienal Ana Mekanı MKM Beşiktaş Çağdaş’ta gençlerle buluşan Ali verdiği mini konserin ardından müzik ve kariyer yolculuğunun anlattığı keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.
Palet Kültür Sanat ve Eğitim Derneği tarafından organize edilen bienalde, Devrim Erbil, İsmail Acar, Güven Kıraç, Tülin Onat, Cem Özer, Süleyman Saim Tekcan, Emrah Ablak, Pelin Batu, Gür Akad, Masoud Naseridaryaee, Azadeh Bayat, Ali Golshan, Naci Görür’ün olduğu çok sayıda alanında uzman sanatçı, akademisyen ve eğitimci çocuk ve gençlerle buluştu. Bienalin İranlı, İngiliz ve Alman konuklarının ardından bu defa Hindistan’dan gelen Ketaki Pimpalkhare çocuklarla atölye, gençlerle söyleşi yaptı. Bienalin Uluslararası konuklarından bir diğeri de Hintli sanatçı Rajendra Kapse oldu.
66 STK VE KURUMUN DESTEĞİ
6. Bienal alanında uzman STK, yerel yönetim, ve akademik çevrenin yer aldığı 66 kurumun destek ve işbirliği ile gerçekleştirildi.
Bienalin Yerel Yönetim Destekçileri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB, Kadıköy Belediyesi, Beşiktaş Belediyesi, Ataşehir Belediyesi,
Kurumsal Destekçiler; AÇEV , Borusan Contemporary, İstanbul Vakfı, TEGV,
Çözüm Ortakları, Şehir Hatları Aş, Metro Aş, Teşkilat ICOM, Beltaş A.Ş, Fikri Mahsul, Dc Art Danışmanlık, Beşiktaş Çağdaş, Haber Atölyesi, Ajans Press
Mekan Destekçileri, Şehir Hatları A.Ş, Sakıp Sabancı Müzesi, Kolektif House, Beltai, Beşiktaş Çağdaş, Perform Istanbul
Program Destekçileri, Borusan Contemporary, Pera Müzesi, İstanbul Oyuncak Müzesi, Yeditepe Üniversitesi, Wacom, Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği, Altı Nokta Körler Vakfı, Aktif Yaşam Derneği, BBOM Öğretmen Köyü, Çağdaş Drama Derneği, ÇEKÜL Vakfı, ÇGYD Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği, Hayata Renk Ver Derneği, Eğitim Sanatı Dostları Derneği, İFSAK, KAÇUV (Kanserli Çocuklara Umut Vakfı), Nesin Vakfı, Koşan Kaplumbağa Anaokulu, Dönüşüm Derneği, Sahne Sanatları Derneği, Tomurcuk Kooperatifi, Arpa Kitap, Durma Sanat, Redhouse Kidz Yayınevi, Arı Aşkına Sanatçı İnisiyatifi, Atölye Tohum, Beş, Ağaç,Düşünme Karavanı, Hayal Gücü Merkezi Çocuktan Çocuğa Akademi, Çizgi Roman Okurları Platformu, İllüstratörler Platformu, Play Monnom , Rüya Origami, Taş Kağıt Makas Duygu Atölyesi, Doğan Yayınları, Uykusuz Dergisi, Twin Space Ataşehir Beşağaç Montessori Anaokulu, Momo Anaokulu, Mahir Başer İlkokulu, Nun Okulları, İstanbul Erkek Lisesi Kefken Şehit Oğuz Kır Ortaokulu, Öğretmen Zekeriya Güçler İlkokulu , İran Kültür ve Bebek Müzesi, İran Milletler Bebek Müzesi, İran Oyuncak Müzesi oldu.
Bienal 2010 yılından bu güne kadar, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Beşiktaş Belediyesi, Kadıköy Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi, Ataşehir Belediyesi, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, ENKA Vakfı, AÇEV, TOG, Borusan Contemporary, Oyuncak Müzesi ,Yeditepe Üniversitesi, İstanbul Vakfı, Akbank Sanat, İsveç Konsolosluğu, Hollanda Konsolosluğu, SALT Galata, Bilgi Üniversitesi, Kültür Kenti Vakfı, İstanbul Rotary Kulübü Derneği, Türk Kızılayı, Pera Müzesi, TEMA, WWF, Kişisel Dönüşüm Akademisi, THY, DC Art gibi 40 üzerinde STK yerel yönetim ve kamu kurumunun işbirliği ve destekleri ile düzenlendi.
İlk yorum yapan siz olun