İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ne Gündü Ama!


“Memo, Lila ve kedisi Kiki, her zamanki gibi deniz kenarında otururken, Memo ve Kiki’nin canı yine çooook sıkılır. Çünkü bu mahallede sıradışı ya da komik hiçbir şey olmaz.”

Aslında durum pek de böyle değil. Memo ve kedisi Kiki’nin canı sıkılıyor. Memo’ya göre deniz kıyısındaki bu sokakta ilginç pek de bir şey olmuyor ama Lila onunla aynı fikirde değil.

Ne Gündü Ama!

O gün Memo, sırtını sokakta olan biten her şeye dönmüş can sıkıntısıyla denizi izlerken Lila ona arkada olanları anlatmaya çalıştı. Bu sokak sıradan bir sokak değildi ve o günde akla hayale gelmeyecek şeyler oluyordu. Ne gibi şeyler mi?

Top oynayan çocukların pilot amcası yine süslü bir bayrakla vınnn diye geçmişti üstlerinden… Bisikletliler başlama çizgisinde komut bekliyorlardı… Geçen kocaman gemilerin içinde orkestra kurulmuş şarkılar söyleniyordu… Gökyüzünden bir anda bir astronot paraşütüyle iniyor, mahallenin fırınından uzaylılar selam veriyordu… Motosikletiyle köpeklerini gezdiren bir kadın bir sürü kırmızı beyaz balon takmış hızla geçiyordu…

O sokakta o gün daha neler neler oluyordu hadi siz de hayal edin. Hayalinizde bir bayram günü olsun. Coşkuyla, neşeyle, gururla kutlanan bir bayram. Bir yıl dönümü aslında ve asla sıradan bir yıl dönümü değil. Bu bayram başka bir bayram. Yüzyılda bir kutlanacak bir bayram!

Ne Gündü Ama!

Kitabı okurken inanılmaz heyecanlandım. Çok değerli sanatçı Huban Korman hem yazmış hem de her bir sayfasını ince ince ayrıntılarla resimleyerek süslemiş. Her sayfaya dönüp bir daha baktım çünkü o neşeli sokağın pastanesinden tutun müzesine, balon satan amcasından balkondan bakan ev hanımına kadar her detayı görmeliydim. Bir apartmanın penceresinde siyah beyaz fotoğraftan bize gülümseyen çocuk, geminin minik camından boğazı izleyen Virginia Woolf, sokağın arkasındaki o müthiş İstanbul manzarası…

Hepsi tanıklık ediyor bayram kutlamalarına. Kitabı okurken ve resimlerine bakarken “Ne Gündü Ama!” dememek elde değil. Bu şahane eseri yazan ve resimleyen Huban Korman’a ve hazırlayan Günışığı Kitaplığı’na çok teşekkürler.

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun. Cumhuriyet 100 Yaşında!

Yazar ve Çizer Huban Korman

Yayınevi: Günışığı Kitaplığı

Sayfa Sayısı: 36 / Karton Kapak

Yaş Aralığı: 5+

İnceleme: Melek Turgay


İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir